16.11.14

Tilkkuilijan ensiapupakkaus

En ole koskenut ompelukoneeseen vähään aikaan. Nyt tuli olo, että pitää ommella paljon ja lujaa. Vieroitusoireet olivat pahoja. Onneksi ostin Ikeasta kangasrullia. Näillä pääsee nopeasti työn alkuun, ei tarvitse miettiä ja jahkailla.




Trimmasin neliöt 7½ tuumaisiksi. En ole pessyt kankaita, koska ne tuntuivat rispaavan melkoisesti.

Tilkunviilaaja ehdotti disappearing four patchiä. Hieno idea, kiitos! Nyt on kangasta ja on blokki, ei muuta kuin ompelemaan! Ensin siis ommellaan four patch -blokkeja ja sitten leikataan ja ommellaan uudestaan niin, että alkuperäinen neljän neliön kuvio häviää.

Oikealla on yksi valmiiksi ommeltu disappearing four patch, mutta siihen laitoin kankaat väärin päin! Tämä oli ensimmäinen blokki, muut ompelin oikein.

Pestyistä kankaista on mukavampi ommella. Nämä tuntuivat liukkaalta ja vähän vaikeilta käsitellä. Joka paikka oli täynnä langanpätkiä. Saumat kyllä silisivät helposti.



Tässä muutama valmis blokki design floorilla,  keittiön lattialla.



Osa kankaista on hiilenmustia. Niitä en uskaltanut vielä ommella. Täytyy ainakin kastella. Ehkä näistä pitää ommella toinen peitto. Ovat väreiltään vähän eri sarjaa.

Ajatuksissa on rento peitto saunakamariin, tai kaksi rentoa peittoa. Kaapissa on vielä vanha rullan loppu polyestervanua täytteeksi. Voisi harjoitella konetikkausta.

En ole laskenut riittävätkö kankaat. Ikeassa käynti voi olla edessä. Täytyy ottaa mies mukaan, niin jää turhat kuviot pois, enkä sorru ostamaan ylimääräisiä rullia.








2 kommenttia:

  1. Kiva, kun jaat kokemuksesi. Ainakin pakalla olevat Ikean kankaat ovat tukevampia ja kovempia kuin perinteiset tilkkutyökankaat, joten tilkuiksi leikatut tuntunevat samalta. Tukevuudella tietysti tavoitellaan sitä, että kankaista tehdyt verhot laskeutuvat ryhdikkäämmin ja tyynyt eivät ruttaannu.

    VastaaPoista
  2. Käyn näköjään ihan liian harvoin Ikeassa. Tuollaisista kangasrullista en tiennyt mitään. Harmi vaan, jos ovat kovasti rispaantuvaisia.

    VastaaPoista