3.8.14

Kivipusseja ja pioneja

Kivipussit

Kesä on ollut ihana sen jälkeen, kun se pääsi vauhtiin. Tilkkutyöt ovat vähän jääneet. Ompelin sentään kivipusseja.


Istutimme kaksi kääpiöivää hedelmäpuuta, omena- ja päärynäpuun. Oksat pitää saada taipumaan oikeaan asentoon heti alusta asti. Vanha omenapuu oli sellainen vappuhuiska, ettei latvaan yltänyt kuin tikasautolla.

Puun oksien taivuttamiseen on konsteja. Sen voi tehdä laittamalla pyykkipojan oksanhankaan tai vesipullot riippumaan puun oksille. Tilkkuihmisenä ompelin kangaspusseja, kun kangasta sattuu olemaan.

 Ompelin pussin, laitoin sisään kiven ja sitten kaitaleella oksalle.


Käytin John Deere -kangasta. Olen joskus vuonna mummo ja muumio ostanut John Deere -kangasta! Hämärästi muistan, että tarkoitus oli ommella tuttaville country-tyynynpäällisiä, ja pari ompelinkin. Sen jälkeen ei näille ole löytynyt käyttöä.

Jos pitäisi valita omituisin koskaan ostamani kangas, se saattaisi olla tämä. Mutta kuten hyvä kiltaystäväni Kirsti sanoo: Aika tavaran kaupitsee ja Kuiva tavara ei happane.

Pionit ja vesimelonit


Vesimelonityö valmistui kesäkuussa (hah!). Paremmin voisi sanoa talvikuussa. Aika kauan sain odotella, että pystyin ottamaan kuvan ulkona. Tämä on myös niitä harvoja kuvia, missä näkyy pioni kukassa. Sade ja rakeet kaatoivat kukat maata pitkin, vaikka tänä kesänä olin ensimmäistä kertaa tukenut ne kunnolla ja ajoissa.

Joka kesä olen ottanut kuvan ja verrannannut, ovatko pionin kukat yhtä isoja kuin Pasin pää.Tänä vuonna olisi pitänyt Pasi laittaa maahan makaamaan, että olisi ollut samalla tasolla pionin kukkien kanssa.

Vesimelonit, suppea työselostus



Vesimelonin värisistä jämäkankaista ompelin noin kuuden tuuman korkuisia epämääräisiä neliöitä, joista leikkasin melonisiivut 60 asteen viivottimella. 


 Sitten taustakangassuorakulmio halki ja alas vähän reunakangasta.


Valmis työ on 20 x 20 tuumaa ja yhden vesimeloniviipaleen valmis korkeus 4 tuumaa.

Samalla tavalla saisi ommeltua kuusia, kun lisää alas vähän runkoa. Jos kaventaa kulmaa ja ompelee oranssista kankaasta, niin saa porkkanoita. 

2 kommenttia:

  1. Vesimeloni työ on kiva ja raikas. Puutarhaa ei itselläni ole, mutta on silti kivaa lukea, millaisia ongelmaratkaisuja muut keksivät. Minä en olisi keksinyt mitään John Deere -kankaasta.

    VastaaPoista
  2. Kiva vesimelooni tilkkutyö ja sopii hyvin näin kuumaan kesän aikaan.

    VastaaPoista